Schattige babykleding kopen? Dat doe je zo!

Mijn kinderen zijn inmiddels wat ouder, maar ik weet nog wel dat ik ontdekte dat ik zwanger was. Ik was helemaal lyrisch toen ik het eerste rompertje in mijn handen had. Zo ontzettend schattig als die babykleding. Ik kon alleen door de bomen het bos niet meer zien. Ook wist ik helemaal niet wat handig was zeker bij een eerste kind.

Toen ik mijn tweede kreeg wist ik meteen wat ik wel en niet fijn vond. Schattige babykleding dat was belangrijk, al moest het ook functioneel zijn. Ik heb vooral gekeken naar wat ik fijn vond. Daarna kwam het schattige eraan. Toen ik wist wat ik handig vond kon ik ook gelijk meteen naar schattige babykleding kijken. Je loopt namelijk meteen naar het functionele te zoeken en selecteert meteen allerlei schattige babykleding. Maar hoe koop je schattige babykleding die ook nog eens functioneel is? Nou; dat is niet zo moeilijk hoor. Lees gewoon mijn tips hieronder:

Tip 1: Koop niet te veel kleine maatjes
Kleine baby’s zijn zo groot. Uit die schattige babykleding in kleine maten zijn ze zo uitgegroeid. Ik kan me nog herinneren dat ik ontzettend veel kleine maatjes had. Nou; was mijn baby net prematuur af, ik had echt heel lang dezelfde maat. Meestal zijn baby’s zo uit de kleinste maatjes gegroeid. Zonde van je geld en geef het dan uit aan grotere maten. Vooral de kleinste maatjes raad ik een max van vijf setjes aan.

Tip 2: Koop standaard dingen
Ik had allerlei aparte dingen gekocht. Helaas; was het allemaal niet handig. Koop vooral standaard dingen zoals: leggings, truitjes en broekjes. Baby’s slapen heel de dag, dus moet het comfortabel zitten. Bovendien is dit soort babykleding ook nog eens heel schattig.

Tip 3: Vraag advies
Wat mij vooral hielp was toen ik advies kreeg van de kraamverzorgende. Zij had drie kinderen en kon mij precies vertellen wat handig was. Had ik dat eerder geweten, dan had ik veel geld bespaart aan schattige babykleding die ik toch niet gebruikte. Vraag vooral bij de eerste advies aan mensen zoals: kraamzorg, vriendinnen, moeders, zussen met kinderen of stel je vraag online.

Tip 4: Koop vooral rompers!
Rompers die gaan echt niet lang mee. Je baby poept en het is al vies. Ik kan je daarom aanraden bij het kopen van schattige babykleding om vooral veel rompers aan te schaffen.

Tip 5: Kijk naar het seizoen
Kijk vooral naar het seizoen waar je kleine in geboren wordt.